Ballon Taxi

Taxi en luchthavenvervoer

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Autoverzekeringen vergelijken: het loont!

Een nieuwe autoverzekering

Je bent op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Maar, je ziet door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk! De keuzemogelijkheden zijn immers eindeloos en de informatie vaak ondoorzichtig. In onderstaand artikel schetsen we een duidelijk beeld van de soorten
autoverzekeringen en hoe je deze best vergelijkt. Zo hopen we je alvast een eindje op weg te helpen en je keuze te vereenvoudigen.

Soorten autoverzekeringen

Bij de verzekering van je auto, heb je globaal gezien de keuze uit drie soorten verzekeringen: De WA-dekking, beperkt cascodekking en Allriskdekking. Beschik je over een nieuwe wagen, dan kies je best voor die laatste. Deze is immers de meest uitgebreide. Bij het kiezen voor een Allrisk ben je onder meer verzekerd tegen vandalisme en schade door eigen toedoen. Vanzelfsprekend kies je hier het duurste alternatief. Bekijk dus goed of deze optie voor jou wel degelijk meerwaarde heeft. Een WA-verzekering anderzijds, is de absolute basis die iedere auto-eigenaar, wettelijk gezien, verplicht is af te sluiten. Deze
aansprakelijkheidsverzekering dekt enkel de basis en is daardoor natuurlijk ook de voordeligste. De beperkt cascoverzekering is net iets uitgebreider. Naast de schade aan een andere wagen, dekt het in bepaalde gevallen ook jouw schade. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld storm- en brandschade.

Aandachtspunten

Ieder jaar zijn er wijzigingen mogelijk aan de voorwaarden van je verzekering. Het is daarom vaak nuttig om deze regelmatig te herbekijken. Bij het afsluiten van een verzekering is het verstandig niet alleen naar de prijs te kijken. De kleine lettertjes kunnen immers heel wat addertjes onder het gras bevatten. Zo is het goed om weten of je polis een nieuwwaarde-regeling bevat en je eigen risico bij schade te kennen.

Online vergelijken

Natuurlijk is het vrij omslachtig om alle verzekeraars één voor één te contacteren. Gelukkig biedt het digitaal tijdperk hier een oplossing. Je vergelijkt online meteen de verzekering die het best bij je wensen aansluit. Autoverzekering.nl is een handig online platform, waar je in een handomdraai een onafhankelijk vergelijk kan doen. Hierbij hoeft de keuze niet per definitie merkgebonden te zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Toyota autoverzekering, dan krijg je alle mogelijke opties die voor jou van toepassing kunnen zijn. Ben je voldoende geïnformeerd en klaar om je opties te vergelijken? Dit verzekering auto platform helpt je alvast op weg.